Μια ξεχωριστή σελίδα από τις «Αρχές Πολιτικής Επιστήμης »

Οι Αρχές Πολιτικής Επιστήμης και Στοιχεία δημοκρατικού πολιτεύματος, των Δημήτρη Αποστολόπουλου − Μάχης Αποστολόπουλου, είναι το πρώτο βιβλίο της βιβλιοθήκης του Παναγιώτη Στάμου που ψηφιοποιήθηκε και είναι στη διάθεση όλων για ανάγνωση. Το βιβλίο αυτό είναι ένα από τα διαμάντια που έχουν παραμείνει στο πατρικό του Παναγιώτη Στάμου, τα οποία είναι κατάφορτα σημειώσεων.

Η σελίδα 35 που βλέπετε, δεν είναι απλώς χαρακτηριστική, είναι μια ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ σελίδα. Αν πατήσετε στην εικόνα θα διαπιστώσετε πως το 1990 – 1991 την περίοδο που κυκλοφορεί το δεύτερο έργο του «Κυοφορία σιωπής», εκδ. Λωτός, 1991, εμπνέεται και καταγράφει τον τίτλο του τελευταίου του έργου «Αγαπάτε Καταλήλους», που βγήκε από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη το 2009. Και μάλιστα προβληματίζεται ( ; ) ανάμεσα στο «Ἀγαπᾶτε καταλλήλους»  και το «ἀγαπητὲ πλησίον. . . παραπέρα».

Δείτε πως χρωματίζει τα γράμματα, καθόλου τυχαία κίνηση γιατί από το αρχείο του φαίνεται πως ο Παναγιώτης χρησιμοποιούσε μια ποικιλία από «σύμβολα» για να υπογραμμίζει και να τονίζει διαφορετικά «πράγματα» μέσα στις σημειώσεις.

                          Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης:

  1. Να διαβάσουν το βιβλίο online σε μορφή FlipBook πατώντας εδώ
  2. Να κατεβάσουν το βιβλίο σε μορφή FlipBook στον υπολογιστή τους πατώντας εδώ

Ψηφιοποίηση και δημιουργία FlipBook Δαμιανός Μωραΐτης